Lær at skrive en andagt

Vi har igennem tiden snakket med en del folk som er bange for at skulle holde en andagt og aldrig har prøvet det før.
Igennem sådan en snak kommer der mange argumenter frem som oftest viser en stor misforståelse omkring det at holde en andagt.
Derfor har vi på denne side valgt at samle nogle af de kommentarer vi har mødt når vi har snakket med folk, og derefter forsøge at forklare hvordan vi ser på den sag.

Jeg ved ikke hvad jeg skal sige?

Det gode ved en andagt er, at der er et minimalt krav om hvad den skal indeholde. De fleste steder er det eneste krav at det skal omhandle vores tro, på den ene eller anden måde.
Det betyder altså, at du må sige lige hvad du vil og tænker.
Et godt sted at starte, bare for at prøve at stå foran de mennesker du kommer sammen med, kan være at læse et andagtsstykke op fra en andagtsbog eller internettet (Du kan bl.a. kigge i de andagter der findes her på siden).
Næste skridt kunne være at læse dit yndlings vers/afsnit fra Bibelen op – du behøves ikke engang kommentere på det – det kan du eventuelt prøve næste gang.
Ellers er det altid rigtig spændende at høre, hvis du har oplevet, at Gud har været tilstede i dit liv.

Der er mange det er meget klogere end mig

Hvordan kategoriseres det at være klog? Jo måske sidder der nogen, der kender deres Bibel bedre end dig, men er det, det, det handler om?
Nej en andagt handler om at dele noget videre du føler for eller har oplevet. Det behøver ikke være en dyb teologisk analyse af en tekst – nej du har lov til at sige lige netop hvad teksten siger til dig, eller du kan fortælle om en begivenhed i dit liv. Netop begivenheden der er sket for dig, er der ingen der kender bedre og har bedre mulighed for at dele end dig selv.

Jeg er ikke lige så god til at tale som nogle af de andre

Vi er skabt forskellige, det gælder både hvad angår at tale men bestemt også hvad angår at lytte. Det betyder at der ikke er en rigtig måde at tale på, for det vil blive opfattet forskelligt. Måske synes du en person er god, men din sidemand får intet ud af det han siger. Måske fordi han hellere vil lytte til en, der taler ligesom dig?
Det handler ikke om at bruge en masse fine ord, men at bruge dine ord – for der er ret sikkert et par ører, der har brug for at høre det lige netop din måde.

Kunne du lide, hvad du læste, må du meget gerne dele det med andre ...

       

Kunne du lide indlægget?

Jakob Kristensen Skrevet af Jakob Kristensen

Født i 1989 og gift med Hanne. Til dagligt arbejder jeg som markedsføringsansvarlig og i fritiden tager jeg ud som forkynder i ungdomsforeninger mv. I foråret 2011 var jeg 3 måneder på Discipelskole i Tiberias i Israel. Jeg sidder i bestyrelsen for Joffi, som er ungdomsafdelingen af Ordet og Israel.

Hold dig opdateret på Facebook